Descopăr într-o postare pe Facebook care preia un articol de pe site-ul revistei Historia o hartă ce-mi pare familiară. Chiar foarte familiară pentru că am creat-o eu pentru un număr de colecție al Jurnalului Național privind dispariția României mari. Găsiți articolul și harta aici: http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/stalin-ungaria-trebuie-pedepsita-transilvania-trebuie-data-romaniei.
Nu mă intrigă neapărat că harta a ajuns pe un site, protecția drepturilor de autor este o nebuloasă. Însă redacția revistei și-a permis să pună ditamai semnătura ©www.historia.ro pentru a evita preluarea ilustrației și de alții. Adică s-au făcut proprietari pe ce nu aveau.
Hmmm.


© Ilarion Țiu. Acest text este protejat de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor. Reproducerea integrală sau parțială fără menționarea sursei este interzisă. Autorul nu își asumă nici o răspundere legală sau publică în cazul în care textele sale sunt preluate ori utilizate în scopul unor interpretări care încalcă legislația în vigoare, diversitatea sau democrația.